طراحی لباس چیست و به چه کسی طراح لباس گفته می شود ؟

هر لباسی که می پوشیم قومیت، اعتقادات، فرهنگ و حتی شخصیت ما را تا حد بسیار زیادی نشان می دهد. هر لباسی نیز مناسب مکان و یا شرایط خاص خود است. یکی از زمینه های حرفه ای مطرح شده در دنیا، طراحی لباس می باشد که مسئله اصلی آن توجه به همین موارد است. افرادی که در این رشته فارق التحصیل می شوند  یا آموزش طراحی لباس می بینند، جایگاه مناسب و خوبی را در جامعه بدست می آورند. طراحان لباس تلاش می کنند تا به تولید کاربردی ترین و بهترین لباس ها در کنار توجه و حفظ فرهنگ و قومیت ها بپردازند. در ادامه با طراحی لباس ، آموزش طراحی لباس، معرفی دوره طراحی لباس، مراحل کار یک طراح لباس و اینکه چگونه می توان وارد این حرفه شد، توضیح خواهیم داد.

طراحی لباس چیست

طراحی لباس

توجه به ظاهر و شیک پوشی به یکی از اصول اولیه زندگی افراد تبدیل شده است. به طوری که امروزه کمتر کسی را می شود دید که به ظاهر و استایل خود اهمیت ندهد. همه ی ما لباس و کیف و کفشمان را بر اساس علایق درونی و حتی مد به وجود آمده در روز انتخاب می کنیم و سعی می کنیم بهترین ظاهر را در محیط جامعه داشته باشیم. طراحان لباس نیز به همین موضوع می پردازند و با طراحی لباس های زیبا و متناسب با سلیقه ی افراد، لباس هایی مناسب عرضه می کنند.در طراحی لباس، هنر نقاشی و دوزندگی با یکدیگر تلفیق می شوند و سعی و تلاش در ایجاد طرحی است که علاوه بر کاربردی بودن، زیبایی خود را حفظ کند. در دوره طراحی لباس، لباس ها متناسب با ویژگی های ظاهری، اندام و سلایق افراد طراحی می شوند. طراح لباس کسی است که در یک آموزشگاه معتبر دوره طراحی لباس را گذرانده باشد و از تمامی هنر های گفته شده استفاده کرده و طرحی نو خلق می کند. طراحان لباس نیازمند داشتن ذهن خلاق و بازی هستند تا بتوانند از تمامی عناصر موجود در هستی الهام گرفته و طرحی تازه ایجاد کنند.برای آنکه وارد حرفه طراحی لباس بشوید، بهتر است این زمینه را به صورت تئوریک و در دانشگاه ها گذرانده باشید اما داشتن مدرک کارشناسی به تنهایی برای شما کافی نخواهد بود و می بایست خود را در رشته های گوناگونی همچون هنر های بصری، تجسمی، طراحی عمومی، طراحی گرافیک و … قوی سازید. رشته ی برخی از برترین طراحان لباس تاریخ و فلسفه هنر می باشد و این موضوع اهمیت مطالعه هنر را روشن می سازد بنابر این از خواندن تاریخ و فلسفه هنر نیز غافل نشوید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:  چگونه طراح مد و لباس شویم ؟

مراحل کار طراحی لباس

  1. بررسی نیاز و سلیقه مشتری
  2. طراحی لباس مورد نظر با کمک دانش، هنر و ایده ی موجود در ذهن
  3. انتخاب بهترین نوع پارچه
  4. کشیدن طرح با تکیه بر علم مونتاژ
  5. سپردن طرح به دست خیاط و یا خیاطی توسط خود طراح لباس

بخش های اصلی طراحی لباس :

  • بخش طراحی
  • بخش تولید انبوه

طراحی لباس زنانه

طراحی لباس از چه بخش هایی تشکیل شده است ؟

طراحی لباس دارای دو بخش عمده دوخت سفارشی یا اوت کوتور و پوشاک آماده یا ماشینی می باشد که در ادامه به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت :

دوخت سفارشی یا اوت کوتور

طراحی لباس دوخت سفارشی همان طور که از نامش پیداست، دارای مشتریان بسیار خاصی می باشد و اینگونه از لباس ها دارای مبالغ بسیار بالایی می باشند و هر فردی توانایی خرید آن ها را ندارد. مشتریان اینگونه لباس ها معمولا بازیگران، سلبریتی ها و افراد ثروتمند هستند که با مراجعه به طراحان لباس خود، لباسی متناسب با سلیقه و سایز اندامی خود سفارش می دهند. طراحان لباس این نوع از دوخت نیز اغلب افراد بسیار مشهور و ثروتمندی هستند. در اکثر مراسم های هالیوودی و فرش قرمز ها است که طراحان لباس کار خود را در بدن یک سلبریتی به نمایش می گذارند.

دوخت آماده ( ماشینی )

این مدل دوخت و لباس را نیز می توان از روی نامش تعریف کرد. اغلب لباس هایی که ما به عنوان عضو معمولی جامعه خریداری می کنیم، جزو این دسته از لباس ها می شوند. لباس های آماده بر اساس اندازه و سایز های استاندارد تولید می شوند. هر جامعه ای نیز دارای فرهنگ و سلیقه های مشابهی است و از این رو در هر جامعه این موارد در تولید رعایت می شود. واضح است که قیمت اینگونه از لباس ها نسبت به لباس های اوت کوتور یا سفارشی بسیار پایین تر است. برند مشهور برد اند باتر ( Bread & Butter ) از جمله برند هایی است که این نوع دوخت را تولید و عرضه می کند.

طراحی لباس

چگونه وارد دنیای طراحی مد و لباس شویم ؟

برای آن که وارد دنیای بزرگ و جذاب طراحی مد و لباس شوید نیازمند کسب تجربه، مهارت و آموزش خوب خواهید بود.یعنی باید آموزش طراحی لباس را با شرکت در دوره های آموزشی طراحی لباس یاد بگیریم. به طور کلی دو نوع روش برای ورود به حوزه طراحی لباس وجود دارد :

سایر دوره های آموزشگاه طرحستان : دوره طراحی داخلی ، دوره آموزش گرافیک، دوره انیمیشن سازی

در روش اول می توانید از طریق تحصیل در این رشته و مسیر آکادمیک وارد این حرفه شوید و مدرک دانشگاهی این رشته را بدست بیاورید. رشته ی طراحی لباس دارای واحد های درسی بسیار مفید و خوبی است که به شما در بدست آوردن تجارب حرفه ای و مناسب کمک خواهد کرد. گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در این رشته، شانس شما را برای موفقیت تا حدودی بیشتر خواهد کرد.

روش دومی نیز وجود دارد و آن کارآموزی و کسب تجربه های اولیه است. شما می توانید به عنوان کارآموز وارد شرکتی شده و علاوه بر یادگیری و تجربه درامد خوردی هم داشته باشید. دوره های کارآموزی با وجود اینکه دوره هایی کوتاه مدت دارند اما مزایای زیادی در خود دارند. که به شما در تبدیل شدن به یک طراح لباس حرفه ای بسیار کمک خواهد کرد. از جمله مزایای شرکت در دوره های کارآموزی طراحی لباس می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کسب تجربه و مهارت های فراوان در مدت زمان کوتاه
  • آشنا شدن با افراد مختلف در حوزه کاری طراحی لباس و پیدا کردن شبکه ارتباطی گسترده
  • ایجاد سابقه کار و فرصت های شغلی بهتر در آینده

برنامه تست آیین نامه 1402

آزمون شبیه سازی شده که می توانید قبل از ازمون اصلی خودتان را محک بزنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا