بررسی کامل و جامع انواع سنسور خودرو به همراه کاربرد درAtc سرویس

انواع سنسور خودرو شاید به ده ها مورد برسد که در این مقاله قصد داریم به معرفی مهمترین آنها بپردازیم که خراب شدن آنها هم رایجتر است و هم اینکه در اکثر خودروها یافت می شوند و باید به خوبی با موقعیت و نقش آنها آشنا باشید. سنسورها همانطور که کمکی راننده محسوب می شوند که در صورت خراب شدن ای تی سرویس با بهترین قیمت و گارانتی در خدمت شماست.

انواع سنسور خودرو

معرفی انواع سنسور خودرو به همراه شرح کاربرد

انواع سنسور خودرو در خودروهای امروزی که اصطلاحا انژکتوری هستند دیده می شود که در کنار عملگرها و واحد کنترل الکترونیکی یا ECU سه قسمت عمده خودروها را تشکیل می دهند. برخی از این سنسورها جهت اطلاع رسانی هستند مثل روشن شدن چراغ کیلومتر شمار و برخی هم با ارسال دستور به ECU، پردازش و سپس ارسال سیگنال به عملگرها کار خود را انجام می دهند مثل سنسور دمای آب خودرو که با گرم شدن بیش از حد خودرو روشن شده و با ارسال سیگنال الکتریکی، فن خنک کننده را روشن می کند.

در ادامه به بررسی انواع سنسور خودرو می پردازیم:

1-   سنسور MAP یا فشار داخل مانیفولد یا فشار هوای ورودی (Mass Air Flow Pressure): از انواع سنسور خودرو که یک نوع سنسور فشار هواست که فشار هوای ورودی به موتور را پردازش کرده و اطلاعات لازم را به ECU می فرستد تا چگالی هوای ورودی به موتور محاسبه شده و میزان مصرف سوخت تنظیم شود.

2-   سنسور سرعت موتور (Engine Speed Sensor): به آن سنسور موقعیت میل لنگ (Crankshaft Position Sensor) یا CKP هم گفته می شود که به میل لنگ متصل است و کار اصلی آن بررسی سرعت چرخش میل لنگ می باشد تا تزریق سوخت و زمانبندی موتور تنظیم شود و از توقف ناگهانی حرکت موتور خودرو هم جلوگیری به عمل می آورد. اگر این سنسور خراب شده باشد موتور استارت می خورد ولی روشن نخواهد شد.

3-   سنسور اکسیژن یا Oxygen Sensor: از انواع سنسور خودرو که در مسیر اگزوز قرار گرفته و معمولا نزدیک مَنیفولد دود و بعد از مبدل کاتالیست قرار دارد که میزان گازهای خروجی اگزوز را اندازه گیری می کند تا به نسبت اکسیژن دست پیدا کند. سپس از طریق مقایسه با غلظت اکسیژن هوا متوجه می شود سوخت مصرفی خودرو غنی است یا رقیق. اگر سوخت مصرفی غنی باشد یعنی اکسیژن کم است پس با ارسال سیگنال، سوخت را کاهش می دهد و برعکس.

سنسور اکسیژن از انواع سنسور خودرو
سنسور اکسیژن از انواع سنسور خودرو

4-   سنسور ضربه یا ناک یا کوبش (Spark Knock Sensor): این نوع سنسور جهت اطمینان از سوختن آرام بنزین خودرو استفاده می شود تا اشتعال یا جرقه زنی ناگهانی نداشته باشد چون باعث آسیب به بخش هایی مثل رینگ ها، شکستگی پیستون، خراب شدن واشر سر سیلندر و یا حتی آسیب دیدن میل لنگ خواهد شد. در صورتی که ضربات غیر عادی توسط این سنسور تشخیص داده شود، سیگنال به ECU منتقل شده و چراغ چک کردن موتور روشن خواهد شد.

5-   سنسور فشار مطلق منیفولد (Manifold Absolute Pressure): سنسور MAP از انواع سنسور خودروهاست که تغییرات فشار مانیفولد ورودی را می سنجد. براساس اطلاعات دریافتی مشخص می کند که آیا براساس اختلاف فشار موجود، موتور خودرو قابلیت دریافت سوخت یا همان بنزین را دارد یا خیر مثل وقتی که گاز می دهیم یا آن را رها می کنیم.

6-    سنسور دمای سوخت یا Fuel Temperature Sensor: از انواع سنسور خودرو که دائما دمای سوخت را چک میکند تا مطمئن شود که مصرف سوخت در حالت بهینه قرار دارد یا خیر. در صورتی که سوخت موتور سرد باشد، سوختن آن به دلیل غلظت بیشتر، طولانی تر می گردد و برعکس. به کمک این سنسور مطمئن می شوید که مقدار تزریق سوخت براساس دما و سرعت مناسب تنظیم شده است تا موتور به درستی کار کند و به خاطر مصرف نادرست سوخت و تمام شدن آن قطعات مختلف آسیب نبینند.

7-   سنسور ولتاژ یا Voltage Sensor: عملکرد این سنسور این است که سرعت موتور خودرو را در صورت نیاز، کم یا زیاد کند.

8–   سنسور موقعیت دریچه گاز یا Throttle Position Sensor یا TPS: به این سنسور، سنسور زاویه دریچه گاز هم گفته می شود که اطلاعات فیدبک کاربراتور و سیستم تزریق سوخت الکترونیکی یا EFI را استفاده می کند و به کامپیوتر می فرستد تا سرعت باز شدن دریچه گاز و همچنین موقعیت نسبی آن را تنظیم نماید تا با فشردن پدال گاز، ترکیب مناسبی از هوا و سوخت وارد سیلندر و محفظه احتراق یا Ignition شود.

سنسور TPS از انواع سنسور خودرو
سنسور TPS از انواع سنسور خودرو

9-    سنسور سرعت خودرو یا Vehicle Speed Sensor یا VSS: از انواع سنسور خودرو که برای تشخیص سرعت به کار می رود که یک نوع تاکومتر (Tachometer) یا دورسنج موتور خودرو می باشد. از انواع سنسور خودرو که درون سیستم ترمز ABS قرار دارد و از خروجی یا سیگنال آن برای کیلومتر شمار (Odometer) استفاده می شود تا راننده برحسب سرعت روی دنده ها کنترل کامل داشته باشد.

10- سنسور دمای خنک کننده (Coolant Temperature Sensor) یا سنسور دمای آب (Water Temperature Sensor): از انواع سنسور خودرو که کار آن اندازه گیری دمای آب خنک کننده است و به شما می گوید چه مقدار گرما وارد موتور شده است و اگر دمای خودرو در سطح بهینه نباشد تغییرات لازم را به وجود می آورد مثل سرعت تزریق سوخت، زمانبندی اشتعال و روشن و خاموش کردن فن الکتریکی خودرو.

11- سنسور فشار روغن یا Oil Level Sensor: روغن عمل لوبریکانتی دارد و باعث بهتر کار کردن خودرو می شود در غیر این صورت اصطکاک زیاد بین قطعات آنها را از بین می برد پس از انواع سنسور خودرو که بسیار مهم است سنسور اندازه گیری سطح روغن است که اگر از حد خاصی کمتر شود چراغ اخطار در صفحه کیلومتر شمار روشن خواهد شد.

البته سنسورهای دیگری مثل سنسور مجاورتی (Proximity)، سنسور پارکینگ، سنسور باران و غیره نیز وجود دارند ولی ما به مهمترین و حساسترین انواع سنسور خودرو اشاره کردیم.

انواع سنسور خودرو به ده ها مورد می رسد
انواع سنسور خودرو به ده ها مورد می رسد

قیمت انواع سنسور خودرو

خرید انواع سنسور خودرو برای مواقعی که با مشکل روبرو می شوند و نیاز به تعویض دارند امری حیاتی و بسیار مهم است تا دوباره بتوان از وسیله نقلیه استفاده کرد. در این بین برای هر نوع سنسور با توجه به مدل برند و خودرو و حتی کیفیت ساخت و غیره، قیمت سنسورها با یکدیگر متفاوت است به عنوان مثال قیمت سنسور اکسیژن بسته به اینکه برای کدام خودرو و از کدام برند تهیه کنید از 400 هزار تومان تا حدود 4 میلیون تومان متغیر است.

نمایندگی محصولات atc به عنوان بزرگترین و معتبرترین مرکز فروش انواع سنسور خودرو و همچنین مرکز پخش لوازم یدکی خودرو با قیمت های بسیار مناسب و کیفیت ساخت گارانتی شده توانسته رضایت حداکثری مشتریان را کسب کند. لازم به ذکر است که ای تی سی سرویس مفتخر است که به عنوان اولین بازار بزرگ لوازم یدکی خودرو آنلاین کشور نیز فعالیت دارد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:  عمر مفید لوازم مصرفی خودروها
برنامه تست آیین نامه 1402

آزمون شبیه سازی شده که می توانید قبل از ازمون اصلی خودتان را محک بزنید

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. واقعان خودرو ها الان چقدر سنسور دارند. یادش بخیر پیکان…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا