کنیستر: ارتباط کنیستر با بوی بنزین در خودرو

کنیستر چیست؟ مخزنی کوچک که بخارات بنزین بلند شده از باک خودرو را توسط یک لوله به خود جذب می‌کند. به دلیل وجود کربن در داخل این قطعه، بخارات بنزین جذب آن می‌شوند. سپس این گاز بنزین، به‌وسیله منیفولد (که وظیفه انتقال گازها را به عهده دارد) مجدداً به چرخه سوخت بازمی‌گردد

کنیستـر, یکی از قطعات سیستم کنترل بخارات بنزین است. هنگامیکه خودرو خاموش است , بنزین موجود درمسیر های سوخت تبخیر می شود. برای جلوگیری اط آلودگی محیط زیست و نیز استفاده مجدد از سوخت تبخیر شده, این بخارات به کنیستر منتقل و تبدیل به مایع می شوند و سپس مورد مصرف قرار می گیرند.

کنیستر

آیا با وجود بودن کنیستر نباید اصلا بوی بنزین به مشام برسد؟

همه وسایط نقلیه موتوری چه با کنیستـر و چه بدون کنیستر، بوی سوخت به هیچ وجه نباید به مشام برسد چون حاکی از نوعی نشتی (چه نشت مایع و چه نشت بخارات) از سیستم سوخت رسانی است. در خصوص سوالی که یکی از دوستان پرسیده بودند، در سمند EF7 هم باید گفت این خودرو مجهز به کنیستـر است و این قطعه در داخل سپر جلو، بین چراغ اصلی و چراغ مه شکن سمت راننده قرار دارد.

وظیفه کدام قطعه جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا است

کارکرد کنیستر

کارکرد کنیستر و علائم خرابی آن :

کنیستر قطعه‌ای است که روی خروجی باک خودرو نصب شده و به صورت موقت بخارات بنزین را جذب میکند.
در حقیقت کنیستـر مخزن کوچکی از ذغال فعال بوده که سه مجرا دارد، اولی از بالای باک بنزین آمده که بخارات بنزین را جمع می‌کند، دومی با یک شیر برقی به منیفولد هوای موتور متصل است و سومی که در پایین آن قرار داشته، با یک فیلتر به هوای بیرون مرتبط می‌شود.

مجموعه کنیستـر مجموعه ای در جهت کاهش میزان آلودگی هوا می باشد . بدین ترتیب که بخارات ایجاد شده در بالای باک بنزین در مخزنی جمع می گردند تا در موقع مناسب در موتور سوزانده شوند. زمان مورد نظر را ECU تشخیص داده و در آن هنگام به وسیله باز کردن شیر برقی کنیستر، بخارات بنزین جمع شده در کنیستر را به منیفولد هوای موتور می‌رساند.

نشانه های خرابی کنیستر

عملکرد کنیستر

زمانی که فشار باک ناشی از افزایش حرارت بوجود می آید بخارها برای جلوگیری از خروج از باک از طریق لوله خروج به طرف داخل کنیستر هدایت می شوند . بخارات بنزین که توسط کنیستر جذب شده اند برای سوختن در زمانی که خودرو در حال حرکت است از منیفولد ورودی به طرف محفظه احتراق هدایت می شوند

نشانه های خرابی کنیستر :

چطور متوجه خرابی کنیستـر بشویم ؟

1- چراغ چک: چراغ چک خودرو روشن می‌شود و زمانی که به‌وسیله دیاگ آن را بررسی می‌کنید، کد خطای “شیر برقی کنیستـر ” قابل‌رؤیت است.

2- بوی بنزین : ایراد به وجود آمده برای کنیستـر، از بوی بنزین مشخص است. اگر بوی #بنزین دائماً احساس شد، می‌بایست به بررسی شلنگ‌ها و یا درب باک بپردازید. ولی اگر این بوی بنزین، گهگاهی قابل ‌استشمام باشد، نشان از ایراد کنیستر است. همچنین اگر در #باک_بنزین را باز کردید و مشاهده کردید بخارات بنزین با فشار از آن خارج شد، این هم نشان از خراب شدن دریچه قطع کن کنیستـر دارد.

3- صدای تق‌تق: چنانچه خرابی کنیستـر به علت پارگی شیلنگ و یا شکستگی مخزن کنیستـر باشد، گهگاه صدای “تق تق” نیز شنیده می‌شود.

سوالات آیین نامه در مورد کنیستر

برگرفته از اصل سوالات آیین نامه  

1- وظیفه کنیستـر چیست؟

الف – از ورود بخارهای بنزین به فضای آزاد جلوگیری می کند.

ب – قدرت ترمزگیری با افزایش می دهد.

ج – فرمان پذیری خودرو را بهبود می بخشد.

د – خرابی سیستم کیسه هوا را اعلام می کند.

جواب صحیح : الف

2- کنیستـر هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض دارد؟

الف- هر ماه یکبار

ب- هر هفته یکبار

ج- هر یکسال یک بار

د- هر دو سال یکبار

جواب صحیح : د

3-  این وسیله از ورود بخارهای بنزین به فضای آزاد جلوگیری می کند؟

الف- کنیستـر

ب- کاتالیست

ج- فیلتر بنزین

د- فیلتر روغن

جواب صحیح : الف

4- عمر مفید کنیستر چقدر است؟

الف- حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر

ب- حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر

ج- حدود دو سال

د-  حدود ۱۰ سال

جواب صحیح : ج

 

داستان دیرین دیرین در مورد کنیست

 

شاید دوست داشته باشید بخوانید:  مقایسه تویوتا گلانزا و رنو ترایبر
برنامه تست آیین نامه 1402

آزمون شبیه سازی شده که می توانید قبل از ازمون اصلی خودتان را محک بزنید

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بنده ماشینم مزدا وانته.توفصل گرماکه میشه درب باک روکه بازمیکنم.فشارهواداخل باک باشدت بیرون میادالبته خودم حدس میزنم که یاازکنیستره ویاازاتصالات پمپ بنزینه.برای اینکه مطمئن بشم.شیلنگ روازکنیسترجداکردم.ماشین رواستا ت زدم پ ال گاز وهم زیاد کردم.نهایتاهیچ هوایی ازداخل دوسره شیلنگ بیرون نیومد.بنظرتون ازداخل دوسرشیلنگ هوایی نمیادمشکل چیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا