ساعت‌های اتوماتیک، نمادی از پخش انرژی هوشمندانه

همیشه ساعت مچی‌هایی که بی نیاز از باتری هستند جذاب‌تر و سوال برانگیز‌تر هستند. بر خلاف این طرز تفکر در عموم مردم که حرکت ساعت مچی نیازمند به باتری است، ساعت‌های بدون باتری از خیلی قبل‌تر از اختراع ساعت‌های کوارتز، ساخته می‌شدند. به نوعی ساعت‌های بدون باتری قدمت و اصالت دیرینه دارند، به همین خاطر به نسبت ساعت‌های امروز کوارتز، جذاب‌تر هستند. اگر می‌خواهید مثل حرفه‌ای‌ها خرید ساعت مچی را تجربه کنید باید اطلاعات شما در دنیای ساعت زیاد باشد. در ادامه به شناخت بیشتر یکی از مهمترین انواع موتورهای ساعت مچی می‌پردازیم.

فرق ساعت اتوماتیک با ساعت کوارتز

بطور کلی می‌توانیم موتور ساعت مچی‌ها را به دو دسته تقسیم کنیم: 1- موتور مکانیکی 2- موتور کوارتز. که البته هر دو این گروهها شامل زیر شاخه‌هایی هستند. فرق اساسی و مهم بین این دو نوع موتور نیاز و عدم نیاز به باتری است. همانطور که از نام ساعت کوارتز مشخص است، عامل حرکتی در این ساعت‌ها باتری است. این در حالیست که ساعت‌های مکانیکی بدون باتری کار می‌کنند. می‌پرسید چطور؟

 ساعت اتوماتیک مکانیکی

ساعت اتوماتیک نیاز به باتری ندارد؟

خیر، همانطور که گفتیم موتور مکانیکی نیازی به باتری ندارد. در اوایل تولید ساعت مچی‌ها، تنها موتوری که در ساعت به کار میرفت همین مکانیکی‌ها بودند. ساعت‌های مکانیکی دارای پیچیدگی بیشتری هستند و هزینه تولید آنها به نسبت ساعت‌های کوارتز که خیلی بعد‌تر بوجود آمدند، بیشتر می‌باشد. عملکرد ساعت‌های مکانیکی ایجاد یک مکانیسم سازماندهی شدست که قطعات مختلف داخل موتور با یک نیروی محرک (دستی) بصورت منظم با هم کار می‌کنند و در نتیجه باعث حرکت عقربه‌ها می‌شود.

 این نوع موتور 2 زیر شاخه دارد که شامل: ساعت مکانیکی کوکی و ساعت اتوماتیک مکانیکی می‌شود. در ساعت‌های مکانیکی کوکی، تنها با چرخاندن دسته کوک، فنر قابل شارژ داخل موتور مکانیکی شارژ می‌شود و بعد از کوک کردن ساعت، عقربه‌ها شروع به حرکت می‌کنند. در ساعت‌های مکانیکی اتوماتیک اما علاوه بر امکان استفاده از دسته کوک برای شارژ کردن فنر داخل موتور، یک لنگر (روتر) هم وجود دارد که با حرکت دادن ساعت روی دست این لنگر شروع به چرخیدن می‌کند. با به حرکت در آمدن لنگر فنر قابل شارژ داخل موتور هم انرژی مورد نیاز را بدست می‌آورد و عقربه‌ها شروع به کار کردن می‌کنند. به همین خاطر است که در استفاده از ساعت اتوماتیک می‌گوییم تنها یک بار ساعت را کوک کنید و بعد اگر ساعت مدام روی دست شما باشد، دیگر از حرکت نمی‌ایستد.

ساعت اتوماتیک چه زمانی حرکت نمی‌کند؟

یک طرز تفکر اشتباهی که درباره این ساعت‌ها وجود دارد این است که، ساعت مکانیکی یا اتوماتیک هرگز نباید از حرکت بایستد! در حالی که این نوع ساعت‌ها هم با تمام شدن شارژ داخل فنر متوقف می‌شوند. اما نکته مثبت این است که با یک حرکت مجدد یا کوک کردن دوباره به حرکت می‌افتند. خیلی از علاقه مندان به ساعت مچی و کلکسیونرهای ساعت، از دستگاه واچ وایندر برای ساعت‌های مکانیکی خود استفاده می‌کنند. این دستگاه زمانیکه شما قصد استفاده از ساعت‌تان را ندارید، با حرکت دادن ساعت مچی نمی‌گذارد که حرکت عقربه‌های ساعت متوقف شود. به نوعی هر زمان که به سراغ ساعت اتوماتیک خود بروید بدون نیاز به کوک کردن می‌توانید ساعت را استفاده کنید.

ساعت مچی مردانه

طراحی‌های جذاب در ساعت‌های اتوماتیک – مکانیکی

دیدن قطعات پیچیده در هم موتور مکانیکی به قدری زیباست که در طراحی این ساعت مچی‌ها، بخشی یا کل صفحه ساعت قطعات داخل موتور را نشان می‌دهد. در اکثر ساعت‌های اتوماتیک، از طراحی قلب باز یا اسکلتون برای نمایش اجزای داخل موتور استفاده می‌شود. در طراحی قلب باز فقط یک بخش کوچک که معمولا رقاصک موتور است نمایش داده می‌شود و در طراحی اسکلتون تقریبا تمام صفحه اجزای داخل موتور را نمایش می‌دهد. این طراحی به قدری شیک و جذاب است که مخصوصا آقایان را به خرید ساعت مچی مردانه با این سبک وسوسه می‌کند. ساعت‌های مکانیکی با این نوع طراحی را به شدت برای مهمانی‌ها و مجالس مهم به شما پیشنهاد می‌کنیم. چرا که تحول چشمگیری در استایل شما خواهند داشت.

حساسیت‌های ساعت مکانیکی

قبل از خرید ساعت اتوماتیک باید در نظر بگیرید که در چه موقعیت‌هایی می‌خواهید از آن استفاده کنید؟ به دلیل پیچیدگی این نوع موتور و اجزای زیاد و کوچک به کار رفته، این نوع ساعت‌ها دارای حساسیت‌هایی هم هستند. بهتر است از ساعت مکانیکی (اتوماتیک یا کوکی) در موقعیت‌هایی که احتمال آسیب به ساعت وجود ندارد، استفاده کنید. برای مشاغل پر تحرک که احتمال آسیب به ساعت وجود دارد، انتخاب ساعت کوارتز بهتر است. اما اگر برای استایل‌های رسمی، مجالس و مهمانی‌ها قصد خرید ساعت مچی دارید، ساعت اتوماتیک هوشمندانه‌تر است.

ساعت‌های کوارتز

مزایا و معایب ساعت‌های اتوماتیک:

بطور کامل و دقیق‌تر این مزایا و معایب را در بالا بررسی کردیم. اما اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی داشته باشیم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

مزایای ساعت اتوماتیک:

  • زیبایی و جذابیت بیشتر در طراحی
  • عدم نیاز به استفاده و تعویض باتری در زمان کوتاه مدت
  • طولانی بودن عمر این نوع موتور حتی برای نسل‌های آینده
  • هیچگاه به صورت کامل از حرکت نمی‌ایستد مگر بر اثر ضربه و آسیب به موتور

معایب ساعت اتوماتیک:

  • در نمایش دقیق زمان کمی تلرانس زمانی دارد
  • قیمت بالا به نسبت کوارتز بخاطر پیچیدگی در ساخت
  • به نسبت کوارتز در برابر ضربه حساس‌تر است و هزینه تعمیر آن بیشتر است

چه برندهایی در ساخت ساعت اتوماتیک قوی‌تر هستند؟

با گسترش و پیدایش ساعت‌های کوارتز، بسیاری از برندهای قدیمی‌تر و شناخته شده برای تولید ساعت‌های مکانیکی با دقت بالا با هم در رقابت هستند. برند‌های زیادی را در رده معمولی تا لاکچری می‌توان نام برد که در ساخت موتورهای مکانیکی با دقت به شهرت دست پیدا کردند. از ساعت اورینت و سیکو گرفته تا برند‌های لوکس مانند ساعت فردریک کنستانت، لوئیس ارارد و … . اما تشخیص اینکه کدام برند متناسب با بودجه شما انتخاب بهتری است، به یک مشاوره دقیق نیاز دارد. فروشگاه و سایت اینترنتی ایران تایمر، یک مرجع جامل ساعت مچی اورجینال است که بیش از 1 دهه در این زمینه فعالیت دارد. بنابراین در ایران تایمر نه تنها با یک ویترین متنوع از ساعت مچی و برندهای روز دنیا می‌توانید بهره مند شوید، بلکه از مشاوران این مجموعه برای تجربه یک خرید حرفه‌ای می‌توانید استفاده کنید. خرید ساعت در ایران تایمر با ضمانت اصالت کالا و برند همراه است.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:  چگونه طراح مد و لباس شویم ؟
برنامه تست آیین نامه 1402

آزمون شبیه سازی شده که می توانید قبل از ازمون اصلی خودتان را محک بزنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا